Mintchokladmuffins med vispgrädde

Serverar: 10 portioner

Kladdiga och himmelskt goda muffins med vispgrädde på toppen!

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 3 ägg
  • 2 3/4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl filmjölk
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • ½-1 msk frystorkat kaffe
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 10 bitar After Eight
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 bitar After Eight
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut 10 muffinsformar på en plåt, använd gärna en muffinsplåt för bäst resultat.
    2. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ägg, strö-, och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och rör ner filmjölk, pepparmintsarom samt kaffe. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten. Vänd ner chokladen i smeten och fördela smeten i formarna. Tryck ner en After Eight, bruten i bitar, i varje muffinsform.
    4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12-15 minuter, de ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt dem svalna på ett galler.
    5. Vispa grädden och spritsa den på varje muffins. Toppa varje bakverk med en After Eight.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben