Mintiga chokladmuffins

Blir ca 10 stora muffins. Finns formar från toppits som är för stora muffins.

Ingredienser

  • 80 g mörk choklad med minst 70 % kakaohalt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 3 msk flytande margarin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Ca 10 after eight
  • Krossade mint och chokladkarameller, t ex marianne
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. Rör ihop de torra ingredienserna utom chokladen i en skål och rör ihop äggen, matfettet och mjölken i en annan. Häll ner äggsmeten i mjölblandningen och rör ihop allt snabbt. Vänd sist ner den hackade chokladen. Fyll muffinsformarna till 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20 minuter. Lägg en mintchokladplatta på varje stor muffins direkt efter att du tagit ut dem ur ugnen. När den smält något, strö lite mint och chokladkross på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben