Missans Varma Tårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Fräsch och enkel smörgåstårta som är perfekt till bjudmat. Går att förbereda dagen innan och bara gratinera när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 9 kantskurna landgångsskivor
  • Fyllning 1 och ovanpå
  • 1 tsk olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 500 g (nöt) färs
  • 1 burk pineapple salsa (Santa Maria 230g)
  • 4 msk chilisås
  • ca 1 dl vatten
  • Fyllning 2
  • 2 dl mjukost
  • 5 msk bostongurka
  • 2-3 msk klippt persilja
  • Dekorering
  • 1 papaya, i skivor
  • 1 kiwi, skivad
  • 1 pkt knaperstekt bacon
  • 2 dl riven ost
  • (Papaya och kiwi kan bytas ut mot 2-3 skivade tomater)
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och färs i oljan. Rör i salsa, chilisås och späd med vatten. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg ut 3 av brödskivorna på pappersklädd plåt. Bred på hälften av färsröran. Täck med 3 brödskivor som läggs åt andra hållet (håller ihop bättre sen).
    3. Bred på fyllning nr 2. Lägg sen på de sista 3 brödskivorna åt samma håll som första lagret, och bred på resten av färsröran. (Hit kan man förbereda, lägg på resten precis före gratinering)
    4. Skär papayan i tunna skivor, skala och skiva kiwin. (Eller skiva tomaterna.) Lägg på frukten i ett dekorativt mönster. Strö på baconet och den rivna osten. Gratinera i 200 grader i 20 min tills osten smält och fått lite färg.
    5. Serveras med en fräsch blandad sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben