Mitas planka

Lätt att laga, mycket gott att äta.

Ingredienser

  • Potatismoset
  • Ca 1,5 kg potatis
  • 5 dl standard mjölk
  • 1dl matgrädde
  • 1stor klick magarin
  • Vtpeppar
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • Salt
  • Garnering på moset
  • Coctailtomater
  • Köttet
  • Ca 800 g fläskfile
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • Salt
  • Garnering på köttet
  • Färska kantareller, som smörsteks
  • Såsen på köttet
  • 2 påsar bearnesås
  • Instruktioner

    Koka potatisen, tills de är mjuka. Under tiden, skivar du fläskfilet och steker det i skivor med kryddorna. Smörjer en normal stor gratäng orm med margarin. Lägger det stekta fläskfilet på rad, längs med formen fast i mitten. På med de smörstekta kantarellerna ovanpå filén. Mosa potatisen strö på kryddorna efter smak och tycke. Sätt en kastrull på spisen, häll i mjölk och grädden och en klick margarin, värm upp det, men ta av det innan det kokar. Vispa ner det med en elvisp och vispa till moset blr vitt och fluffig. ta upp moset och spritsa det runt köttet. Häll på bearnesåsen i mitten, på svampen och köttet, och dekorear till slut med coctail tomaterna på moset runt om. Sätt in formen i 200º, i ca 60 min. Lycka till.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben