Mjölkfria kardemummabullar

Hittade inga riktigt bra bullar här, så jag tänkte bidra lite med ett recept som jag hittat på nätet.

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl vatten/ mjölkersättning
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ l vetemjöl
  • 1-2 tsk kardemumma
  • Fyllning
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 3-4 msk socker
  • Kardemumma, beroende på hur mycket smak man vill ha
  • Instruktioner

    1. Man börjar med att sätta på ugnen på 250 grader, smular sönder jästen i en bunke och smälter matfettet. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan vatten/mjölkersättning och värm tills det är fingervarmt. Efter detta rör man ut jästen med lite av degspadet och tillsätter salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl, man arbetar sedan ihop degen och låter den jäsa i cirka 30 minuter.
    2. När man gjort detta mjölar man bakbordet och arbetar degen smidig, delar degen i två delar och kavlar ut varje del till en avlång kaka, cirka ½ cm tjock. De avlånga kakorna breder man sedan hälften av fettet på och strör över socker och kardemumma. Sedan får man göra lite som man vill, jag fick alltid "snörpor" när jag var liten så jag gör dem så, andra tycker att det är lättare att rulla ihop och ställa i bullformar.
    3. Bullarna låter man sedan jäsa i cirka 30 minuter, sedan penslar man dem med varmt vatten blandat med mjölkfritt margarin och gräddar i cirka 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben