Jätte smidig deg att jobba med,och jättegoda bullar mumms
Ingredienser
100 g jäst
5 dl mjölk
2 dl vit baksirap
4 st ägg
ca 22 dl vetemjöl
300 gr smör
Fyllning
150 g smör (mjukt)
1 dl florsocker
1 dl socker
2 msk kardemumma
2 msk vaniljsocker
Instruktioner
Smula jästen i en bunke.
Smällt smöret och tillsätt mjölken ,jumma till 37 grader.
Slå över jästen och rör tills den har löst upp sig.
Tillsätt sirap,ägg och nästan allt vetemjöl,känn efter ordentligt.
Blanda till en smidig deg och jäs i ca 30-40 min lägg en bakduk eller handduk över.
Under tiden gör fyllningen:
Alla ingredienser blandas ihop till en smidig massa.
Häll upp degen på mjölat bakbord,dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel bred på fyllningen .
Rulla ihop från långsidan som en rulltårta.
Skär lagom bitar.
Lägg i bullformar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Låt jäsa ytterligare ca 20 min.