Istället för mandelmassa kan du göra din egen hasselnötsmassa. Toppa med en syrlig och len gräddfraiche och du har en spännande variant på den klassiska ”temlan”!
Ingredienser
4 semlor
100 g hasselnötter
1 dl florsocker
3 msk standardmjölk
3 tsk smält smör
1½ dl vispgrädde
1½ dl crème fraiche, 15 %
Florsocker
Servering
Eventuellt varm standardmjölk
Instruktioner
Baka bullarna enligt recept på klassiska semlor.
Skär av ett lock på de bullar som du ska servera. Lägg locken åt sidan och gröp ur bullens innanmäte med en gaffel.
Mal hasselnötterna eller hacka dem mycket fint i en matberedare. Blanda med florsocker, mjölk och smält smör och rör till en slät massa. Blanda eventuellt med mer mjölk om du vill ha en mer flytande fyllning. Fyll semlorna med denna massa.
Vispa grädde och crème fraiche och toppa semlorna med detta. Sätt på locken och pudra med florsocker.