Kardemummabullar och hasselnötsmassa

Serverar: 4 portioner

Istället för mandelmassa kan du göra din egen hasselnötsmassa. Toppa med en syrlig och len gräddfraiche och du har en spännande variant på den klassiska ”temlan”!

Ingredienser

  • 4 semlor
  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk standardmjölk
  • 3 tsk smält smör
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl crème fraiche, 15 %
  • Florsocker
  • Servering
  • Eventuellt varm standardmjölk
  • Instruktioner

    1. Baka bullarna enligt recept på klassiska semlor.
    2. Skär av ett lock på de bullar som du ska servera. Lägg locken åt sidan och gröp ur bullens innanmäte med en gaffel.
    3. Mal hasselnötterna eller hacka dem mycket fint i en matberedare. Blanda med florsocker, mjölk och smält smör och rör till en slät massa. Blanda eventuellt med mer mjölk om du vill ha en mer flytande fyllning. Fyll semlorna med denna massa.
    4. Vispa grädde och crème fraiche och toppa semlorna med detta. Sätt på locken och pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben