Kardemummabullar

Serverar: 40 portioner

Kanelbullens dag 4 oktober

Ingredienser

  • Ca 14 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 50 g jäst för söta degar
  • 100 g smör rumstempererat
  • 5 dl mjölk 37 grader
  • 2 tsk stött kardemumma
  • Fyllning
  • 100 g smör rumstempererat
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Pensling och garnering
  • Uppvispat ägg
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader
    2. Lägg vetemjölet i skål, tillsätt salt, socker, smulad jäst, smör, mölk och kardemumma. Arbeta degen smidig. I köksmaskin ca 10 min. Låt jäsa 30 min.
    3. Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma till fyllningen i en liten skål.
    4. Ta upp degen på mjölad bänk och knåda smidig. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan.
    5. Skär 20 remsor av varje kaka, tvinna runt remsorna och forma varje till en knut. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
    7. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben