Mjuk äppelkaka med kanel

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Äppelkaka och höst, det hör liksom ihop...

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2½ dl socker
  • ½ krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 stora äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1-2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Kör smör, socker, salt och vaniljsocker smidigt i en matberedare eller i en bunke med användning av elvispen. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen mixar eller vispa med elvispen efter varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det tillsammans med mjölken. Kör eller vispa till en slät smet. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Dofta över kanel, eller blanda äppelklyftor och kanel i en bunke. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna ganska tätt. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Prova med en sticka att kakan är torr. Låt kakan svalna något innan du skär upp den. Kakan är god som den är, men kan även serveras med en god vaniljkräm.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben