Mjuk hasselnötskaka

Jättegod kaka från "VÅR KOKBOK" av Prisma / COOP Provkök.

Ingredienser

  • Kakan
  • 200 g hasselnötskärnor
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    Ställ ugnen på 175 grader C. Smörj och bröa formen väl. Mal nötterna. Att finfördela i matberedare eller i mixer ger inget bra resultat. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt nötter och bakpulver. Rör ihop till en smet. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben