Mjuk kaka med rabarber

Rabarberkakan blir saftig och god med yoghurt i smeten. Dekorera kakan med en citronglasyr och tunna skivor av rabarber.

Ingredienser

  • 2 ½ dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 150 g smör, smält
  • 1 dl yoghurt, naturell
  • 4 dl rabarber, sköljd, skalad och fint skuren
  • 2 dl sötmandlar, finhackade med skal
  • 3 dl vetemjöl, gärna ekologiskt
  • 1 vaniljstång, malen
  • 2 tsk bakpulver
  • Smör och ströbröd, till formen
  • Topping
  • 1 dl florsocker
  • Citronsaft, färsk
  • Fint skivad rabarber
  • Mandelflarn, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Vispa i smör och yoghurt.
    3. Rör samman mandlar, mjöl, vaniljpulver, bakpulver och rabarber. Blanda sedan med äggsmeten.
    4. Häll i väl smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Låt svalna ordentligt innan du tar ur formen.
    5. Rör ihop florsocker med lite citronsaft så att den blir ungefär som filmjölk i konsistensen.
    6. Rippla över kakan, dekorera med rabarberskivorna och mandelflarn, om så önskas.
    7. Låt stelna och servera
    8. Lycka til!

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben