Mjuk kokoskaka med apelsin

Snabb och smidig kaka att göra.

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kokos
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 1 apelsin, skalet rivet och pressad saft till en 1/2 dl
  • Ev florsocker, att sikta över
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
    3. Tvätta och riv skalet av apelsinen. Dela den sedan och pressa ur saften till en 1/2 dl.
    4. Rör ner det avsvalnade smöret tillsammans med apelsinsaft och skal.
    5. Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen (150 grader) ca 40-50 minuter.
    6. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp
    7. Sikta ev lite florsocker över den kalla kakan.
    8. Den går bra att frysa.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben