Mjuk kokoskaka med apelsin
Snabb och smidig kaka att göra.
Ingredienser
2 stora ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl kokos
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
1 apelsin, skalet rivet och pressad saft till en 1/2 dl
Ev florsocker, att sikta över
Instruktioner
Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Tvätta och riv skalet av apelsinen. Dela den sedan och pressa ur saften till en 1/2 dl.
Rör ner det avsvalnade smöret tillsammans med apelsinsaft och skal.
Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen (150 grader) ca 40-50 minuter.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp
Sikta ev lite florsocker över den kalla kakan.
Den går bra att frysa.
Liknande recept
Kokoskakor med apelsin och vanilj
30 min
35
Apelsin Biscotti
15-20
Apelsin smoothie
1
Kokoskakor
4.5
20 min
35
2
Kokoskakor
4.6
20
9
Maränggratinerad apelsin
4
Kokoskakor - diabetes
4.9
9
Apelsin och morotsmarmelade
5
1 h
3-4
Tropiska kokoskakor
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!