Mjuk pepparkaka med glasyr
Så god!
Ingredienser
200 gram smör
4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
3 dl gräddfil
3 msk pepparkakskryddor
2 tsk bikarbonat
Glasyr
200 gram naturell färskost, ex. philadelphia ost (ej lättvariant)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten ugnen.
Glasyr: Låt smöret bli rumsvarmt.
Lägg färskost, smör, florsocker vaniljsocker i en bunke. Rör eller vispa ihop till en jämn glasyr.
Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt. Bre ut glasyren i ett jämnt lager över pepparkan.
Skär upp pepparkakan i rutor.
Liknande recept
Chokladmuffins med Philadelfia glasyr
4.9
7
14
Fladdermuskaka med läskigt god glasyr
5
10-12
1
Mormors mjuka pepparkaka
4.7
1 h
12-15
1
Amerikanska kanelbullar med cream cheese glasyr
4.3
12
13
Sockerkaka eller pepparkaka
3.6
50 min
8
4
Mjuksega pepparkakor
3.7
80
1
Mjuk Pepparkaka med lingonsylt
4
10
1
Moster Anna-Stinas pepparkakor
100
2
Engelska pepparkakor
5
100
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!