Mjuk pepparkaka med glasyr

Så god!

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk pepparkakskryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • Glasyr
  • 200 gram naturell färskost, ex. philadelphia ost (ej lättvariant)
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
    3. Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
    4. Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
    5. Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
    6. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten ugnen.
    7. Glasyr: Låt smöret bli rumsvarmt.
    8. Lägg färskost, smör, florsocker vaniljsocker i en bunke. Rör eller vispa ihop till en jämn glasyr.
    9. Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt. Bre ut glasyren i ett jämnt lager över pepparkan.
    10. Skär upp pepparkakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben