Mjuk saffranskaka med frukt

Serverar: 14 portioner

Kakan som håller sig saftig och god länge.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl torkade fikon
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 påsar saffran, 1 g
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl ljusa russin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Finhacka fikonen. Rör smör och socker poröst. Rör ner saffran och ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben