Mjuk valnötskaka

En kaka jag ska testa så snart jag får tillfälle! Mandellikör är bland det godaste jag vet! Ett tips enligt Allers är att servera ett litet glas mandellikör till kaffet och kakan!

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 100 g valnötskärnor
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk
  • 1/4 dl mandellikör
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk mandellikör
  • Valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och mjöla en form som rymmer 1 ½ liter.
    3. Smält smöret och låt svalna. Mal häften av valnötskärnorna och hacka resten fint.
    4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten och tillsätt de malda och hackade valnötskärnorna. Tillsätt mjöl och mandellikör och rör smeten varsamt. Vänd till sist ned det ljumma matfettet till en slät smet.
    5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den känns torr med en provsticka. Låt den nygräddade kakan svalna lite innan den stjälps upp att kallna under form eller bakduk.
    6. Blanda florsocker och likör till en glasyr och häll/ringla över kakan innan servering. Garnera med hela valnötskärnor!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben