Mjuka frukostbullar

Serverar: 16 portioner

Överraska familjen med varma bullar till lunchen eller middagen. De är enkla att baka och sprider en härlig doft i köket.

Ingredienser

  • Ca 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1½ paket torrjäst, 18 g
  • 3/4 tsk salt
  • 2 dl varmt vatten, 45-50 grader
  • 2 msk olivolja + olja till långpannan
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda drygt hälften av mjölet samt socker, jäst och salt i en bunke. Rör ner det varma vattnet, oljan och ägget. Arbeta in mer mjöl tills degen är smidig. Degen ska vara lite lös i konsistensen.
    2. Täck över bunken med en bakduk. Låt den jäsa i rumstemperatur 15 minuter.
    3. Smörj en långpanna, ca 30 cm lång, med olja. Ta upp degen och knåda den smidig och blank på ett mjölat bakbord. Tryck ut den i långpannan till en jämntjock platta. Skåra degen i 16 bitar.
    4. Låt degen jäsa ytterligare ca 20 minuter under bakduk i rumstemperatur.
    5. Värm ugnen till 225 grader. Pudra lite mjöl över bullarna. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fått fin färg, ca 15 minuter. De ska låta lite ihåliga när man knackar på dem. Lägg över bullarna på ett galler och låt dem svalna lite. Servera dem ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben