Mjuka och saftiga jordgubbsrutor

Serverar: 12 portioner

Tid: 35 minuter

En god mjuk sommarkaka till kaffe, te eller saft.

Ingredienser

  • ca 3 dl färska jordgubbar
  • 100 g smör el. margarin
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk pressad saft av citron
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 18x25 cm, eller klä den med bakpapper. Smält matfettet och låt svalna. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i skivor. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Spara 2 msk av mjölet till bären, och sikta ner resten i äggsmeten tillsammans med bakpulvret. Tillsätt citronsaften och det ljumma matfettet och rör varsamt smeten slät. Sikta det sparade mjölet över de skivade bären och rör om varsamt så att de blir jämnt mjölade. Strö ut dem jämnt över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Prova med en sticka att kakan är färdiggräddad. Skär upp kakan i bitar när den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben