Mjuka rutor med fläderkräm

Serverar: 18 portioner

Rutor med smak av sommar. Enkel sats till liten långpanna 20x30 cm eller lasagneform. Dubbel sats till stor långpanna 35x40 cm.

Ingredienser

  • Kaka
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl koncentrerad flädersaft
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 2 äggulor
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, el klä den med bakpapper.
    2. Ge mjölken och flädersaften ett uppkok. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ned mjölet och bakpulver, rör varsamt smeten slät. Tillsätt den något avsvalnade mjölk- och saftblandningen och rör igen.
    3. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min, kontrollera med provsticka att kakan känns torr. Låt kallna i formen.
    4. Smält fettet till fyllningen, tillsätt flädersaften och sist äggulorna. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen av värmen.
    5. Stjälp upp den kalla kakan. Dela i två bottnar, bred på fyllningen och lägg ihop kakan igen. Ställ kakan svalt för att safta sig några timmar.
    6. Skär upp kakan i bitar och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben