Mjukt pannbröd

Bröd som bakas i stekpannan på spisen. Blir ca 10 bröd.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1/4 dl honung
  • 1 1/2 tsk stött fänkål och anis
  • 1/2 tsk salt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Mät upp yoghurten i en bunke. Tillsätt honung, fänkål och anis, salt, vetemjöl och rågmjölet blandat med bikarbonat. Arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp degen och dela den i 10 bitar. Kavla ut på mjölat bakbord till runda kakor med en kavel. Avsluta med ett par tag med kruskaveln eller nagga med en gaffel. Grädda bröden på båda sidor i en medelvarm stekpanna, 2–3 minuter per sida.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben