Pannbröd

Serverar: 12 portioner

Pannbröd

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 50 g flytande margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk brödkryddor t ex anis eller pomerans
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt flytande margarin, salt, sirap, brödkryddor, havregryn, rågmjöl, vetemjöl och bakpulver. Arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl och täck med duk. Låt jäsa i ca 2 timmar.
    2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna, runda kakor med en kruskavel.
    3. Grädda pannbrödet på båda sidorna i torr stekpanna på medelvarm platta. Lägg dem ovanpå varandra på galler och lägg duk över så att de håller sig mjuka. Förvara pannbröden i plastpåse tills de skall ätas.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben