Mocha Cherry Crackles

Serverar: 40 portioner

Amerikanskt recept översatt till svenska. I original receptet ska man blanda i marachino körsbär, jag har försvenskat receptet med att använda röda cocktailbär och smaksatt degen med lite marachino essens. Färska eller frysta syrliga körsbär går också bra.

Ingredienser

  • 250 g margarin
  • 125 g strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 65 g kakaopulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl röda cocktailbär, fint hackade
  • ½ - 1 tsk marachino essens
  • 125 g pekannötter, finhackade
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 150 grader.
    2. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör i vaniljsockret och därefter snabbkaffepulvret. Rör om så att allt blir väl blandat. Arbeta in mjöl och salt så att du får en smidig deg. Smaksätt degen med marachino essens. Vänd till sist ner de hackade cocktailbären (resp. körsbär) och pekannötterna.
    3. Forma valnötsstora bollar och rulla dem i florsocker. Placera bollarna på bakpappersklädda plåtar och grädda kakorna i cirka 20 minuter eller tills ovansidan av kakorna krakelerar.
    4. Flytta över kakorna till en bakrist för att avsvalna helt.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben