Körsbärsmuffens med brandy

Serverar: 12 portioner

Muffins med körsbär och brandy. Absolut något att bjuda på till midsommar.

Ingredienser

  • 1 msk solros- eller jordnötsolja, till plåten (om det behövs)
  • 225 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 stort ägg, uppvispat
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk Cherry brandy
  • 300 g konserverade körsbär, avrunna och hackade
  • Instruktioner

    1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller placera 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
    2. Rör smör och socker luftigt i en separat stor skål och rör därefter ner det uppvispade ägget. Slå på mjölk och Cherry brandy, tillsätt hackade körsbär och rör försiktigt samman.
    3. Tillsätt körsbärsblandningen till de torra ingredienserna och rör tills smeten är precis blandad. Rör inte för länge — det får gärna finnas lite klumpar i smeten.
    4. Fördela muffinssmeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar). Grädda i 200° varm ugn i 20-25 minuter eller tills muffinsen har höjt sig och blivit gyllenbruna Ta ut dem och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben