Chokladsufflé med persikosås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Man kan byta ut persikorna med papaya eller mango som mixas till en sås

Ingredienser

  • 125 g mörk blockchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 ägggulor
  • 1,5 msk apricot brandy
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 äggvitor
  • 0,5 dl socker
  • sås
  • 1 burk persikor 420 gr
  • 1 - 2 msk apricot brandy
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen. Rör ner äggulorna en i taget. Smaksätt med vaniljsocker och brandy. Låt svalna.
    2. Vispa äggvitorna riktigt hårt. Häll i sockret i slutet av vispningen.
    3. Rör först ner knapt hälften av äggvitorna i chokladen. Vänd sen försiktigt ner resten.
    4. Smörj och sockra en sufflé form ca 1,5 liter. Häll sen i chokladsmeten.
    5. Grädda nederst i ugnen på 200C, ca 35 min.
    6. Mixa persikorna med lite av lagen till en tjock sås. Smaka av med brandy.
    7. Servera sufflén genast med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gertluddpowwel 10 mars 2013

    Sufflén var sådär tyckte jag men såsen var väldigt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben