Chokladsufflé

Serverar: 4 portioner

Dessa fantastiskt goda chokladsuffléer kan du bjuda på när som helst. Smakrik men ändå fettsnål.

Ingredienser

  • 1 ½ dl kakaopulver
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2-3 tsk maizenamjöl
  • 1,75 dl lättmjölk
  • 2 msk mjölkpulver
  • ½ dl kallt, starkt kaffe
  • Flytande margarin till formarna
  • 7 äggvitor
  • 1 krm vinsyra
  • ½ krm salt
  • 25 g mörk choklad, grovriven
  • 2 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda kakao, ½ dl av sockret och maizenamjöl i en kastrull. Rör ner mjölk och kaffe. Blanda noga. Koka upp under vispning tills blandningen löst sig och fortsätt i ca 5 min. Koka ytterligare 1 min utan vispning. Ta kastrullen från värmen. Låt den svalna.
    2. Värm ugnen till 175°C. Smörj 8 suffléformar lätt med flytande margarin. Vispa äggvitorna med vinsyran i en stor skål till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt gradvis resten av strösockret och saltet och fortsätt vispa tills blandningen är tjock och blank.
    3. Häll chokladsmeten i en stor skål. Vänd ner 2 ½ dl av äggvitevispet, blanda sedan in resten av äggvitan samt chokladraspet. Skeda upp smeten i de smorda formarna (formarna ska ha raka kanter) och jämna till ytan.
    4. Grädda suffléerna tills ytan har pöst upp och stelnat medan det inre (innandömet) fortfarande är mjukt, 20–25 min. Pudra över florsocker. Servera genast med tunn grädde eller vaniljvisp.
    5. Stor sufflé Till en stor sufflé skedar man upp sufflésmeten i en 2-liters smord suffléform. Formen ska ha raka kanter. Grädda i ca 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben