Lätt chokladsufflé

Serverar: 2 portioner

285 kalorier per portion. Om du undviker suffléer för att det är lite svårt att få tillagning och servering att stämma ihop så kommer du uppskatta denna.

Ingredienser

  • ½ tsk flytande matfett
  • 25 g mörk choklad med 70% kakao
  • 1 ½ msk amarettolikör
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vetemjöl
  • ½ tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Pensla 2 ugnssäkra portionssuffléformar (rymd 2 dl) med matfettet.
    2. Hacka chokladen och smält den några sekunder i en skål i mikron eller i en djup tallrik med sjudande vatten. Blanda i likören och rör chokladen smidig. Rör sedan i äggulor, socker och vetemjöl.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner chokladkrämen i vitorna och fördela i formarna.
    4. Grädda i ugnen tills smeten precis har börjat stelna, 10-12 minuter. Ta ut formarna och låt dem svalna.
    5. Ca 10 minuter innan suffléerna ska serveras, ställ in dem i ugnen igen och grädda dem ytterligare 10 minuter tills de har pöst upp.
    6. Ställ suffléerna på tallrikar och sikta över florsocker innan servering.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben