Varm hallon- och chokladsufflé

Serverar: 4 portioner

Så mumsigt så.

Ingredienser

  • ¾ dl hallonpuré (passerade hallon)
  • ¼ vaniljstång
  • 1 äggula
  • 1 tsk majsena
  • 60 g mörk choklad, minst 66%
  • 3 äggvitor
  • ½ msk socker
  • ½ tsk saft av pressad citron
  • Instruktioner

    1. Smörj fyra espressokoppar med margarin och strö med socker. Var mycket noggrann så att hela koppen blir väl smord. Placera de smorda kopparna på en plåt. Sätt ugnen på 190ºC. Vispa ihop hallonpuré, skrapet ur vaniljstången, äggula och majsena i en kastrull. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till en marängmassa, gärna i hushållsassistent på medelhastighet. Koka hallonkrämen under ständig omrörning. Krämen ska koka upp ordentligt. Ta kastrullen från värmen. Slå hallonkrämen i skålen med den finhackade chokladen och rör om. Blanda därefter ner en tredjedel av den vispade marängen. OBS! Rör ihop den varma smeten till en jämn massa. Vänd försiktigt ner den resterande marängsmeten.
    2. Fyll de välsmorda kopparna med den färdiga sufflésmeten. Ställ plåten med kopparna i ugnen och grädda suffléerna i 190ºC cirka 8-10 minuter. Ta ut plåten och placera kopparna på kaffefat. Servera direkt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben