Chokladsufflé

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

Fantastiskt god chokladsufflé

Ingredienser

  • 1 1/2 dl kakaopulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2-3 msk maizenamjöl
  • 1 3/4 dl lättmjölk
  • 2 msk mjölkpulver
  • 1/2 dl kallt starkt kaffe
  • 7 st äggvitor
  • 1 krm vinsyra
  • 1/2 krm salt
  • 25 g mörk choklad, grovriven
  • 2 tsk florsocker
  • Flytande margarin till formarna
  • Instruktioner

    1. Blanda kakao, 1/2 dl av sockret och maizenamjöl i en kastrull. Rör ner mjölk och kaffe. Blanda noga. Koka upp under vispning tills blandningen löst sig och fortsätt i ca 5 minuter. Koka ytterligare 1 minut utan vispning. Ta kastrullen från värmen och låt den svalna.
    2. Värm ugnen till 175 gr C. Smörj 8 suffléformar lätt med flytande margarin. Vispa äggvitorna med vinsyran i en stor skål till hårt skum. Tillsätt gradvis resten av strösockret och saltet och fortsätta vispa tills blandningen är tjock och blank.
    3. Häll chokladsmeten i en stor skål. Vänd ner 2 1/2 dl av äggvitevsipet, blanda sedan in resten av äggvitan samt chokladraspet. Skeda upp smeten i de smorda formarna. Formarna ska ha raka kanter och jämna till ytan.
    4. Grädda suffléerna tills ytan har pöst upp och stelnat medan det inre fortfarande är mjukt, ca 20-25 minuter. Pudra över florsocker. Servera genast med grädde eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben