Fantastiskt god chokladsufflé
Ingredienser
1 1/2 dl kakaopulver
1 1/2 dl strösocker
2-3 msk maizenamjöl
1 3/4 dl lättmjölk
2 msk mjölkpulver
1/2 dl kallt starkt kaffe
7 st äggvitor
1 krm vinsyra
1/2 krm salt
25 g mörk choklad, grovriven
2 tsk florsocker
Flytande margarin till formarna
Instruktioner
- Blanda kakao, 1/2 dl av sockret och maizenamjöl i en kastrull. Rör ner mjölk och kaffe. Blanda noga. Koka upp under vispning tills blandningen löst sig och fortsätt i ca 5 minuter. Koka ytterligare 1 minut utan vispning. Ta kastrullen från värmen och låt den svalna.
- Värm ugnen till 175 gr C. Smörj 8 suffléformar lätt med flytande margarin. Vispa äggvitorna med vinsyran i en stor skål till hårt skum. Tillsätt gradvis resten av strösockret och saltet och fortsätta vispa tills blandningen är tjock och blank.
- Häll chokladsmeten i en stor skål. Vänd ner 2 1/2 dl av äggvitevsipet, blanda sedan in resten av äggvitan samt chokladraspet. Skeda upp smeten i de smorda formarna. Formarna ska ha raka kanter och jämna till ytan.
- Grädda suffléerna tills ytan har pöst upp och stelnat medan det inre fortfarande är mjukt, ca 20-25 minuter. Pudra över florsocker. Servera genast med grädde eller vaniljvisp.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Desserter
Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...