Ljummen chokladsufflé med hjortron- och äppelsalsa

Serverar: 4-6 portioner

Nu är hjortronen här. Passa på att använda dem till denna härliga chokladsufflé.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Salsa
  • 3 dl hjortron
  • 1 äpple
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk röd spansk chilipeppar, urkärnad och hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter.
    3. Blanda ner chokladsmeten i äggvispet. Blanda vetemjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten.
    4. Smöra och sockra små portionsformar á 1½ dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet. Grädda suffléerna mitt i ugnen strax före serveringen, ca 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten.
    5. Blanda hjortron med tärnat äpple, vit sirap och spansk chilipeppar. Servera till chokladsufflén.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben