Chokladsufflé med överraskning

En riktig höjdare för alla chokladälskare

Ingredienser

  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 4 msk socker
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 tsk vatten
  • 4 ägg
  • 100 g mörk choklad
  • 6 dumlekolor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Smält smöret i en kastrull och lägg i mjölet. Rör om och späd med mjölken. Koka upp under omrörning och koka ett par minuter tills smeten tjocknar.
    3. Tillsätt socker och majsstärkelse utrört i vattnet. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten. Hit kan sufflésmeten förberedas.
    4. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner hälften i smeten och blanda väl. Vänd försiktigt ner resten och fördela smeten i smorda och sockrade formar. Smörj formarna ända upp på kanten annars höjer inte suffléerna sig i ugnen.
    5. Lägg ner en kola i varje form och grädda suffléerna i 30 minuter. Öppna inte luckan under gräddningen och servera suffléerna direkt, gärna med vispad grädde och hallon.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    12-18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben