Ananasparfait med persikosås

Serverar: 4-6 portioner

Mitt vinnande recept i Del Monte's tävling Den Moderna Klassikern...

Ingredienser

  • Ananasparfait
  • 2 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ananasspad
  • 1 1/4 dl väl avrunnen krossad ananas
  • Persikosås
  • 4 persikohalvor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk marsalavin
  • 1 ½ msk florsocker
  • Garnering
  • Rostade kokosflingor
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Mixa den krossade ananasen med en stavmixer i en skål.
    2. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett hårt skum.
    3. Vispa grädden och ananasspadet till en konsistens något fastare än filmjölk.
    4. Vänd ner grädden och ananasen i de vispade äggen.
    5. Frys 4-5 timmar i portionsformar.
    6. Lägg persikohalvorna, grädden, marsalavinet och florsockret till såsen i en liten gryta.
    7. Mixa samman allt med en stavmixer.
    8. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda en minut.
    9. Tag av från värmen och låt svalna i grytan.
    10. Ta fram portionsparfaiterna cirka 15 minuter före uppläggning och servering.
    11. Lägg upp parfaiterna på assietter och gör en spegel med såsen. Garnera med rostade kokosflingor och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben