Persikoparfait med jordgubbar

Serverar: 8 portioner

Frys in parfaiten i vita engångsmuggar av plast, som lätt klipps upp vid serveringen.

Ingredienser

  • 3 mogna persikor eller nektariner
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 msk persiko- eller citruslikör
  • Tillbehör
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • Garnering
  • Färsk lavendel eller andra blommor
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala persikorna. Kärna ur dem och dela dem i bitar. Mixa tilll en puré och spara 1/3 till såsen.
    2. Vispa äggulor och 3/4 dl florsocker poröst. Vispa ned persikopurén. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten, citronskal och likör. Häll smeten i 8 engångsmuggar. Frys glassen i minst 4-5 timmar.
    3. Smaksätt persikopurén till såsen med florsocker efter smak. Späd ev med litet vatten och smaksätt ev med litet likör.
    4. Rensa och skiva jordgubbarna. Blanda dem med 2 msk florsocker. Låt dem stå en stund och safta till sig. Klipp upp plastmuggarna och stjälp upp glassen. Servera med jordgubbar och persikosås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monel 20 maj 2008

    Fräckt att använda muggar, det har jag aldrig tänkt på. Tack för tipset!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben