Ostboll med brandy

Ännu ett recept jag fått från min vän i England, det är gott hela året om. Går att variera smaksättningen med vad man har hemma och vad man tycker om, uteslut bara spriten och låt fantasin flöda.

Ingredienser

  • 250 g philadelphiaost naturell
  • 4 dl riven cheddarost, drygt
  • 2 msk smör
  • 1½ dl valfri sur grädde
  • 2 msk brandy el mjölk
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk tunnt skuren salladslök
  • 3 msk finhackade valnötter el pecannötter
  • 3 msk finklippt persilja
  • Pimento, valfritt
  • Instruktioner

    Låt osten och smöret bli rumsvarmt. Mixa ihop ost, smör, sur grädde, brandy och vitlök i en skål, använd en elvisp och vispa på medium hastighet till en slät smet. Rör ner löken och ställ skålen kallt i minst 4 timmar. Forma smeten till en stor eller 2 små bollar och rulla dem i hackade nötter och persilja. Dekorera med pimiento om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pinac 30 december 2010

    Menar du kanske gräddfil istället för sur grädde? Sour cream betyder nämligen det. Mvh Lisa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben