Ostbollar fyllda med oliver

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott drinktilltugg till fördrinken. Alltid med lika strykande åt gång när jag har bjudit på de här goda ostbollarna.

Ingredienser

  • 200 g riven ost, gärna präst-, västerbottens- eller cheddarost
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • Salt, några nypor
  • Oliver, kärnfria, gröna eller svarta
  • Instruktioner

    Blanda samman alla ingredienser i matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Forma till bollar och rulla in en oliv i mitten. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills det fått lite färg. Receptet räcker till ca 32 stycken bollar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Fiamia77 14 juni 2012

    Väldigt goda ostbollar som kommer göras ofta här hemma :)

    chrnas 20 juni 2015

    Jättegoda!! Jag tycker inte om oliver så jag tog skinka istället. Mycket gott o populärt!

    Linda 15 juli 2022

    Så goda. Jag brukar ta oliver med chili och lite cayennepeppar i, blir supergott om man gillar lite hetta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben