Ostbollar med oliver

Serverar: 44 portioner

Ansjovisfyllda oliver är goda men naturligtvis kan du ta andra oliver utan kärnor. Om du vill kan du till och med frysa de färdiga ostbollarna.

Ingredienser

  • 1 paket pizzamix, maizena, 270 g
  • 3 dl västerbottenost, riven och lagrad
  • 1 burk oliver, ansjovisfyllda
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 burk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda pizzamixen med 1 3/4 dl vatten och riven ost.
    3. Dela degen i 2 delar och tryck ut den till smala längder. Skär i små bitar, lika många som antalet oliver. Platta till lite och lägg in en oliv.
    4. Täck med degen och rulla ihop till en boll. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö lite på sesamfrön.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    immortal_girl 15 september 2008

    Jättegoda! Fast vi tog vanliga oliver istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben