Små ostbollar

Ett gott tilltugg till drinken.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1/2 dl mjölk
  • 10 dl vetemjöl
  • 250 g margarin
  • 2,5 dl gräddfil
  • 200 g edamer
  • 2 tsk salt
  • 1 helt ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk bikarbonat
  • Till pensling
  • 1 äggvita
  • 50 g ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200° - 225°
    2. Smula ner jästen i en bunke,tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt gräddfil, margarin, salt, bikarbonat, vetemjöl ägg och ost(riven).
    3. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 25 min.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den med några snabba tag. Kavla ut den till knappt 2 cm tjocklek, mjöla lätt om det behövs. Pensla med äggvita , strö över riven ost. Ta ut runda kakor med vasst mått lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs bullarna ung 20 min under bakduk.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben