Brummers ostbollar
Smakar allra bäst till ett glas torrt vitt vin eller champagne!
Ingredienser
125 g smör
2½ dl vatten
125 g vetemjöl
4 ägg
100 g Allerum Herrgård™, riven
Instruktioner
Häll vatten och smör i en kastrull, låt koka upp. Dra kastrullen från värmen, häll i mjölet.
Rör mycket kraftigt under försiktig uppvärmning. När massan släpper från kastrullens kanter är den klar.
Lägg massan i mixer. Tillsätt äggen och 75 g av osten. Kör till en jämn, tjock smet.
Spritsa ut ca 30 små bollar på en smord, lätt mjölad plåt. Lägg dem inte för tätt. De pöser upp rejält i ugnen.
Strö resten av osten över bollarna.
Sätt in plåten i ugn, 200°, i 20-25 minuter. När de är vackert gulbruna är de klara. Servera dem halvvarma.
Smakar allra bäst till ett glas torrt vitt vin eller champagne!
Liknande recept
Ostbollar av ost ändar.
10 min
2
Små ostbollar
5
Ostbollar fyllda med oliver
5
30 min
5-7
3
Pepparkaksrullade ostbollar
15 min
20
1
Ostbollar
3.3
1
Ostbollar med oliver
5
44
1
Pösiga ostbollar
4.5
16
4
Ostboll
5
1
Ostboll med brandy
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!