Brummers ostbollar

Smakar allra bäst till ett glas torrt vitt vin eller champagne!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2½ dl vatten
  • 125 g vetemjöl
  • 4 ägg
  • 100 g Allerum Herrgård™, riven
  • Instruktioner

    1. Häll vatten och smör i en kastrull, låt koka upp. Dra kastrullen från värmen, häll i mjölet.
    2. Rör mycket kraftigt under försiktig uppvärmning. När massan släpper från kastrullens kanter är den klar.
    3. Lägg massan i mixer. Tillsätt äggen och 75 g av osten. Kör till en jämn, tjock smet.
    4. Spritsa ut ca 30 små bollar på en smord, lätt mjölad plåt. Lägg dem inte för tätt. De pöser upp rejält i ugnen.
    5. Strö resten av osten över bollarna.
    6. Sätt in plåten i ugn, 200°, i 20-25 minuter. När de är vackert gulbruna är de klara. Servera dem halvvarma.
    7. Smakar allra bäst till ett glas torrt vitt vin eller champagne!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben