De här bollarna gör alltid succé hos våra gäster.
De har strykande åtgång så jag brukar göra större sats.
Ingredienser
2 äggvitor
1 hg prästost eller annan stark ost
Salt
Olja
Instruktioner
Vispa 2 äggvitor till mycket hårt skum och riv osten på råkostjärnet. Tillsätt en nypa salt och blanda försiktigt ner osten i äggvitorna. Lägg med hjälp av ett par teskedar små klickar av smeten i kokande olja och koka (fritera) bollarna gyllenbruna på båda sidor. Tag upp dem och låt dem rinna av.
Väldigt goda ostbollar lite knepigt att få dom runda, men med lite träning så.
Ulrika9124 augusti 2010
Haha det var ett häftigt recept. Få ingredienser och lätta att göra. Gillar man friterad mat och smaken av smält ost så kommer man älska dessa. För mig personligen var de lite för oljiga i smaken, jag kunde inte äta så många. Men det betyder inte att andra inte kan älska dem :) Jag använde fryst riven cheddar och det gick kanon. Gör jag dessa igen ska jag använda mig av någon annan ost.
720114 januari 2011
Jag ÄÄÄLLLSKAAAR ost så detta skall jag ABSOLUT testa !!!!
christincarlsson6 mars 2011
Jätte goda, men svårt att få dom runda, men vad gör de :)
Väldigt goda ostbollar lite knepigt att få dom runda, men med lite träning så.
Haha det var ett häftigt recept. Få ingredienser och lätta att göra. Gillar man friterad mat och smaken av smält ost så kommer man älska dessa. För mig personligen var de lite för oljiga i smaken, jag kunde inte äta så många. Men det betyder inte att andra inte kan älska dem :) Jag använde fryst riven cheddar och det gick kanon. Gör jag dessa igen ska jag använda mig av någon annan ost.
Jag ÄÄÄLLLSKAAAR ost så detta skall jag ABSOLUT testa !!!!
Jätte goda, men svårt att få dom runda, men vad gör de :)