Mocka smocka semla

Serverar: 16-18 portioner

Vem älskar inte en söt och fluffig semla? Prova gärna denna härliga variant som gör semlan till en helt ny upplevelse.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • ½ dl flytande margarin
  • 2½ dl kall mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 litet ägg
  • 6-7 dl glutenfri fin mjölmix
  • Mockamandelmassa
  • 400 g mandelmassa
  • 4 msk starkt kallt kaffe
  • 1 msk kakao
  • Kakaogrädde
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Florsocker eller kakao
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Rör ut med flytande margarin, mjölk och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Arbeta in socker, salt, ägg och mjölmix med degkrokar. Arbeta degen smidig. Dela den i 16-18 bitar som formas till bullar. Låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper i 1½ timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills bullarna fått gyllene färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
    4. Mockamandelmassa: Riv mandelmassan fint. Vispa i kaffet och kakao med elvisp.
    5. Kakaogrädde: Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke och häll kakaogrädden i en spritspåse.
    6. Skär av toppen på bullarna. Fyll med mockamandelmassa och spritsa på kakaogrädden. Sätt på locken och pudra lätt med kakao eller florsocker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben