Mockamousse

Serverar: 8 portioner

Medan förrätten och middagen avnjutes förbereds efterrätten, eftersom den ska stå i kylen, helst några timmar.

Ingredienser

  • 1 dl starkt kaffe
  • 300 g mörk choklad
  • 2 st äggulor
  • 6 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Silverkulor
  • Riven vit choklad, eller syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    Häll kaffet i en kastrull. Låt chokladen smälta långsamt i kaffet på låg värme, det är viktigt! Låt det svalna. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden - ej för hårt! Blanda allt varsamt. Häll upp i små koppar eller glas. Ställ in i kylen minst 3 timmar. Toppa med t ex riven vit choklad, silverkulor eller syltade apelsinskal som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben