Choklad- och mockamousse

Serverar: 6 portioner

Tid: 3 timmar 15 minuter

Smarrig efterrätt

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 dl Kesella (10 %)
  • ½ dl kall espresso eller starkt kaffe
  • 1 dl florsocker
  • 170 g grovriven mörk choklad, utan tillsatt socker, t ex Cavalier
  • Till garnering
  • 1 msk riven vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
    2. Blanda lätt crème fraiche, Kesella och kaffe i en kastrull.
    3. Låt blandningen bli varm, men utan att koka, medan du rör i florsocker och den rivna chokladen tills det smälter.
    4. Ta upp gelatinbladet ur vattnet och smält i en kastrull på svag värme med ½ matsked vatten. Rör ner i chokladblandningen och häll upp moussen i sex små skålar, glas eller koppar. Låt moussen stelna i kyl ett par timmar. Garnera med vit riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben