Mörk mockamousse med kahlúa

Serverar: 4 portioner

Kaffe och choklad är en klassisk kombination som verkligen kommer till sin rätt i denna mörka och fylliga chokladmousse smaksatt med kaffelikör.

Ingredienser

  • 115 g mörk choklad i bitar
  • 15 g smör i tärningar
  • 2 äggulor
  • 4 msk vispgrädde
  • 3 msk nybryggd espresso
  • 1 msk kahlúa eller annan kaffelikör
  • 2 äggvitor
  • Mörka chokladspån till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg chokladen i en värmetålig skål och ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Värm försiktigt under omrörning tills chokladen smälter. Ta kastrullen från värmen, tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Vispa ner äggulorna i chokladsmeten och vänd sedan ner grädden samt espresson och kahlúa.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren och fettfri skål. Vänd ner några skedar äggviteskum i chokladsmeten och tillsätt sedan resten av skummet portionsvis.
    3. Fördela moussen i fyra portionsskålar, täck över och kyl dem i minst 3 timmar tills moussen har stelnat. Strö över chokladspån vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben