I denna mocka är det kardemumma, det är den som gör att det får den karaktäristiska smaken av mocka. Mycket god och den kan göras LCHF-vänlig.
Ingredienser
2 dl vatten
2 tsk pulverkaffe
1 tsk kardemumma
0,5 dl stevia strö, eller strösocker
2 gelatinblad
1 ägg
1 äggula
100 g mörk choklad 70%
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Koka upp vatten, socker och pulverkaffe. Koka ner det till 1 dl.
Sila det genom kaffefilter så den blir helt slät.
Lägg gelantinet i blöt enligt anvisning på paketet. Vispa ägg och äggula. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Ta upp gelantinet och låt det smälta i den varma kaffeblandningen. Rör sedan ner kaffeblandningen i äggvispet. Blanda i den smälta chokladen i ägg-kaffeblandningen. Vispa grädden och blanda den med också. Fördela moussen i små glas eller i en stor skål. Ställ kallt i minst 1 timme.