Mockamousse med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Jättegod efterrätt! Man kan använda både frysta och färska jordgubbar, men klart godast med färska!

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 msk socker
  • 2 äggulor
  • 150 g vit blockchoklad
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Blanda 1 dl av grädden med kaffe, socker och äggulor i en kastrull. Sjud på svag värme medans du vispar till en tjock kräm. (Detta tar lång tid) Tag sedan bort kastrullen från plattan.
    2. Hacka chokladen grovt och rör ner i krämen, rör tills den smält. Vispa resten av grädden löst och vänd ner i krämen. (Rör inte för mycket, då kan den skära sig)
    3. Fördela i portionsskålar och ställ i kylen minst 2 timmar.
    4. Servera med jordbubbar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben