Modern äpplekaka

Tid: 1 timme

Min sambo, grannar och jag själv naturligtvis tycker den är så god, den är nästan beroendeframkallande, den smälter i munnen.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 125 g socker
  • 3 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1knivsudd salt
  • 3 msk mjölk
  • Saft av en citron
  • 0,5 kg äpple
  • Instruktioner

    1. Rör smör poröst med sockret, blanda sen i äggen ett åt gången. Smeten vispas ordentligt. Rör i vetemjöl/bakpulver blandningen +salt omväxlande med mjölken. Sen saften av citronen.
    2. Skala och kärna ur äpplena, skär dom i klyftor, dela dom i 2 högar, ena högen skäres i lite mindre bitar och röres i smeten. Häll sen smeteni smord form och lägg andra högen i rader ovanpå.
    3. Häll lite kanel/socker blandning ovanpå äpplena. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader Serveras med fördel med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (1)

    Makedonka 29 september 2013

    hur länge i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben