Mögelostpastasås med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god och kanske påhittad ädelostpastasås med kycklingbitar.

Ingredienser

  • 500-900 gram kycklingfilé
  • 140 g Kvibille® Ädel Grädd 36%
  • 140 g Kvibille® Ädel Calvados 36%
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 msk torr pizzakrydda
  • 1 stor lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm grillkrydda
  • 1/2 krm chilikrydda
  • 1 krm grovmalen blandpeppar eller svartpeppar
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 1 liter mjölk
  • 1 msk smör
  • Maizena redning
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen i tärningar utan salt. Hacka ner löken lagomt och stek den mjuk och riv vitlöken.
    2. Smula sen ner osten med alla ingredienser förutom mjölken och kycklingen i en stor nonstick-stekpanna. Låt såsen småputtra i nån minut så att allt smälts. Sen späder du ut med en halvliter mjölk under puttring i början och sen hälls kanske mer mjölk på tills du får lagom sälta och smak på såsen, det blir salt i början utan mjölk. Smaka av. När du är nöjd med sältan på såsen under puttring reder du av med Maizena till rätt konsistent. Lägg i kycklingbitarna i såsen och låt puttra 2 minuter till.
    3. Servera med färsk pasta, ris eller potatis och en sallad.
    4. Övrigt: Man kan byta ut kycklingen mot bacon, lax eller vilket kött som helst och använda annan fond samt sweet chili n soursås till eller lite sötma och syra från ospädd äppeljuice eller citron

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben