Mör kyckling på ett kick!

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Kycklingen blir väldigt mör och fin. Receptet tar max 30 minuter med en induktionshäll och varmluftsugn. Väldigt lätt och perfekt efter jobbet en fredagskväll! Garanterat godkänt av både barn och vuxna! För att göra glutenfri, byt mjölet mot glutenfritt alternativ. Servera med ris, pasta, bullgur, couscous eller kall i sallad.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 buljongtärningar
  • Chilipuré
  • 1-2 msk mjöl (till önskat tjock sås)
  • Ca 1 dl grädde, valfritt
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på ca 175-200 grader (beroende på ugn).
    2. Fyll en stekpanna till hälften med vattnet. Koka upp vattnet, blanda sedan ner buljong och önskat mycket chili. Lägg i kycklingen i den kokande buljongen. Sätt på aluminiumfolie och sätt in i ugnen. Låt stå i ugnen 20 min.
    3. Ta kycklingen ur pannan och kolla om den är klar genom att skära den på mitten. Lägg över all kyckling på en skärbräda och lägg aluminiumfoliet på den om den är klar, ställ in den längre i ugnen om den behöver mer tid. Ta lite av buljongen om blanda med mjöl. Låt resten av buljongen koka medans du blandar ner redningen.
    4. Servera varmt eller kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UlrikaWennberg 27 oktober 2011

    Jag har ändrat lite finlir så som vad som står bland ingredienser och styckesindelning.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben