Möra kotletter med glazesmak à la Queenie

Serverar: 4 portioner

Det här receptet kom jag och sambon på, när vi experimenterade med kotletter. Gott blev det. Själv serverade vi en sallad till, men naturligtvis kan man ha potatis/ris också om man vill.

Ingredienser

  • 2 dl majs på burk
  • ½ gurka
  • 3 tomater
  • Ca ½-1 dl smörgåsgurka, finhackad
  • Fetaost efter smak
  • ½-1 rödlök
  • Olivolja, ca 1 msk
  • Citronpeppar
  • Pressad citron
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att steka upp kotletterna, salta och peppra, och vänd och stek så de får fin färg på bägge sidor. Gärna på hög värme (de ska inte steka länge, bara få färg).
    2. Sänk värmen och häll i vatten så att det täcker kotletterna, häll sedan på cirka ½-1 dl glaze (själv tog jag 1 dl, men vill du inte ha för stark smak tar du ½).
    3. Gör under tiden salladen, skär allt i tunna, fina bitar. Häll i olivolja efter smak, krydda med citronpeppar och salt, pressa till sist i lite citron.
    4. Låt kotletterna puttra på svag värme cirka en timma.
    5. Vill man kan man säkert använda skyn till att göra en sås, men själv serverade jag bara kotletterna med salladen och hällde lite sky över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben