Mördegstårta med hallonsylt

Serverar: 1 portioner

Annorlunda mördegstårta med spännande kryddor i degen. Receptet är gammalt, mer än 200 år.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • Skal av 1/2 citron
  • 100 g mald sötmandel
  • Fyllning
  • 500 g hallonsylt
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till mördegen direkt på bakbordet och arbeta ihop den, eller kör den i matberedare. Lägg degen kallt att vila. Kavla ut 2/3 av degen och klä en smord form med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Lägg på sylten.
    2. Kavla ut resten av degen, skär den i remsor och lägg dem i ett rutmönster över sylten. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 minuter i 200°.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben