Hallonsylt med mango och kardemumma

Annorlunda hallonsylt.

Ingredienser

  • 1 kg hallon
  • 1 liten mango
  • 500 g socker
  • 3 kapslar hel kardemumma alt 1 msk kardemummakärnor
  • 1 dl vatten
  • 1 msk röd Melatin
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, 1 dl av sockermängden samt kardemumman (krossa kapslarna), låt det sjuda sakta i 5 minuter.
    2. Skala och skiva mangon. lagom tunt, gärna med osthyvel. Strimla sedan mangoskivorna i tändsticksstora stavar.
    3. Varva socker, mango och hallon i en kastrull och sila i kardemumma/sockerlagen.
    4. Hetta sakta upp bären och låt dem sjuda i 5 minuter. Strö över Melatinet och låt det sjuda ytterligare i 2 minuter.
    5. Häll upp på Atamonsköljda glas. Förvara sylten i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben