Hallonsylt med mango och kardemumma
Annorlunda hallonsylt.
Ingredienser
1 kg hallon
1 liten mango
500 g socker
3 kapslar hel kardemumma alt 1 msk kardemummakärnor
1 dl vatten
1 msk röd Melatin
Instruktioner
Koka upp vatten, 1 dl av sockermängden samt kardemumman (krossa kapslarna), låt det sjuda sakta i 5 minuter.
Skala och skiva mangon. lagom tunt, gärna med osthyvel. Strimla sedan mangoskivorna i tändsticksstora stavar.
Varva socker, mango och hallon i en kastrull och sila i kardemumma/sockerlagen.
Hetta sakta upp bären och låt dem sjuda i 5 minuter. Strö över Melatinet och låt det sjuda ytterligare i 2 minuter.
Häll upp på Atamonsköljda glas. Förvara sylten i kylen.
Liknande recept
Yoghurtdessert med mango och kardemumma
4
Gryta med fläskkött och mango chutney
4.4
4
8
Ricottakräm med mango
4.5
4
Tomatentré med mango
15 min
4
Kardemumma bulle
1
Krydddoftande fläskkarré med mango chutneysås
5
2 h
4
2
Pasta med kassler, mango och champinjoner
3.3
4
2
Kyckling med mango chutney
4.3
30 min
4
36
Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys
4.5
1 h
6-8
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!