Mörk chokladmousse med romrussin och rostade hasselnötter

Serverar: 4 portioner

Denna turbomousse kan förberedas kvällen före och röras krämig precis innan man serverar.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 65 %
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 3/4 dl mörk rom
  • ½ dl vatten
  • 2 dl blandade russin
  • ½ dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Finhacka chokladen. Värm grädden, dra bort från värmen och låt chokladen smälta i grädden. Häll över i en bunke och låt kallna i kylen.
    2. Smält sockret i en kastrull till en ljus karamell. Tillsätt rom och vatten och låt koka ihop. Vänd ner russinen och låt svalna.
    3. Rosta hasselnötterna i en torr panna. Gnid av skalet i en handduk och hacka nötterna grovt.
    4. Rör chokladen med en sked några varv så att den blir lite fluffig. Häll upp chokladmoussen i små glas. Toppa med romrussin och rostade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben